Krajčí sa z funkcie odísť nechystá, rozhodnúť by mal premiér

TA3 TASR
9.3.2021 16:02

O odchode Mareka Krajčího z funkcie ministra zdravotníctva by mal rozhodnúť premiér Igor Matovič, sám sa odísť nechystá. Vyplýva to z vyjadrení šéfa rezortu v utorkovej relácii TV Markíza Na telo plus. Myslí si, že Matovič by mal zostať premiérom a vláda pokračovať v rovnakom zložení.

Krajčí sa z funkcie odísť nechystá, rozhodnúť by mal premiér
TASR/Pavel Neubauer

Tvrdí, že vo funkcii ministra to má "veľmi ťažké". Predpokladá však, že situáciu "bude vedieť ustáť". Rozsiahla rekonštrukcia vlády sa Krajčímu nateraz nezdá byť "tým najmúdrejším krokom pre Slovensko". Riešenie vládnej krízy vidí v tom, že sa každý minister bude starať o svoj rezort. Nevie, v čom by jeho odchod pomohol. Myslí si, že za situáciu vo vládnej koalícii je zodpovednejší minister hospodárstva Richard Sulík.

Minister avizoval, že na stredajšom (10. 3.) zasadnutí vlády chce hovoriť aj o otázke štátnej karantény pre navrátilcov z krajín mimo Európskej únie. Nepáči sa mu, že pendlerom stačí namiesto 72-hodinového testu sedemdňový. Tvrdí tiež, že všetci ľudia na Slovensku, ktorí majú juhoafrický variant koronavírusu, by mali byť podchytení.

Rozprávať sa chce aj s riaditeľom Národného centra zdravotníckych informácií o tom, ako funguje systém prihlasovania sa na očkovanie. Ľuďom sa tiež ospravedlnil za to, že sa im pre chyby nepodarilo na očkovanie prihlásiť. Predpokladá, že pred letnými prázdninami by mohli byť zaočkovaní  prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 všetci, ktorí o to budú mať záujem. Vakcínou Sputnik V, ktorá zatiaľ nie je v EÚ registrovaná, by bolo podľa neho možné očkovať najskôr o tri týždne. Bude mať vlastný systém na prihlasovanie. Spustiť by sa mohol týždeň pred začiatkom očkovania.

Práve nákup vakcín Sputnik V, ktorý mal vyrokovať premiér Igor Matovič s ruskou stranou, vyvolal koaličnú krízu. Koaličné strany SaS a Za ľudí hovoria o rekonštrukcii vlády, pripúšťa ju aj Sme rodina. Koalícia má ďalej rokovať o svojom fungovaní. V stredu (10. 3.) má zasadať predsedníctvo Sme rodina, ako aj klub SaS. V súvislosti s rekonštrukciou vlády sa spomína okrem výmeny premiéra aj zmena ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok