NHL: Tatar opäť bodoval, Montreal však tesný náskok neudržal

TA3 TASR
9.3.2021 07:22

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si pripísal v NHL jednu asistenciu, jeho Montreal však neudržal tesný náskok a prehral na ľade Vancouveru 1:2 po samostatných nájazdoch. Tridsaťročný útočník v záverečnom rozstrele nepremenil svoj nájazd. Bodoval vo štvrtom zápase za sebou, v tejto sezóne má na konte 16 bodov (5+11) v 23 stretnutiach.

NHL: Tatar opäť bodoval, Montreal však tesný náskok neudržal
TASR/AP (ilu)

Tatar v 5. minúte prihral v presilovke na modrej čiare obrancovi Jeffovi Petrymu, ktorého nahadzovaná strela prekvapila Thatchera Demka v domácej bránke. Canadiens boli blízko k 12. tohtosezónnemu víťazstvu. Jednogólový náskok držali až do záverečnej minúty riadneho hracieho času, 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny však vyrovnal Adam Gaudette a poslal duel do predĺženia.

V ňom gól nepadol a tak prišli na rad nájazdy. V tretej sérii skóroval za domácich kapitán Bo Horvat, kým Tatar svoj nájazd nepremenil. Montreal zostal v tabuľke Severnej divízie na štvrtej priečke, Canucks poskočili zo šiestej na piatu pozíciu.

Edmonton zvíťazil doma nad Ottawou 3:2. Oilers zdolali "senátorov" aj v piatom vzájomnom dueli v tejto sezóne. Connor McDavid sa na triumfe Edmontonu podieľal dvomi asistenciami, vďaka čomu si upevnil vedenie v tabuľke produktivity.

Minnesota - Vegas 2:0


Colorado - Arizona 2:3


Edmonton - Ottawa 3:2


San Jose - St. Louis 3:2 pp


Anaheim - Los Angeles 6:5 pp


Vancouver - Montreal 2:1 pp a sn /TATAR za hostí 0+1/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok