Pripravujú novú aplikáciu. Bude slúžiť ako čakáreň na očkovanie

TA3
7.3.2021 22:05

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje novú aplikáciu, ktorá má slúžiť ako "čakáreň" na očkovanie a verejnosť tak nebude musieť "striehnuť" na voľné očkovacie termíny. Informovala o tom štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková.

Pripravujú novú aplikáciu. Bude slúžiť ako čakáreň na očkovanie
TASR/AP

Záujem o očkovanie je obrovský, dodávky vakcín stále nepostačujúce. Ako Ježíková potvrdila pre Markízu, očkovacia stratégia sa aktualizuje vždy na základe toho, aký typ vakcíny prichádza na Slovensko, a aké sú odporúčania odborníkov. Marec bude podľa nej na vakcíny už lepší.

"Momentálne na ministerstve zdravotníctva pripravujeme novú aplikáciu, ktorú odhadujeme, že vie byť spustená tak do týždňa, a ktorá by vlastne umožňovala každému sa prihlásiť do tohto formulára, a bola by to nejaká čakáreň," prezradila. Rezort zdravotníctva chce tak predísť tomu, aby verejnosť musela striehnuť na každý voľný očkovací termín. "Čakáreň sa bude vypúšťať napríklad podľa veku, čiže vždy najstarším vekovým skupinám sa pošle pozvánka," vysvetlila.

V pondelok a utorok (9. 3.) vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29 700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov. V stredu (10. 3.) alebo štvrtok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať minimálne 30 000 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok