Nočná naháňačka. Muž unikal polícii, nezastavil ho ani výstrel

TA3 TASR
6.3.2021 14:13

Trestné stíhanie za trestný čin útoku na verejného činiteľa začala polícia v súvislosti s nočnou naháňačkou v Košiciach. Unikajúceho muža, ktorý vozidlom narazil do policajta, nezastavila ani streľba.

Nočná naháňačka. Muž unikal polícii, nezastavil ho ani výstrel
TASR/Martin Baumann (ilu)

Narazil do policajta a ušiel

"V piatok krátko po desiatej hodine večer 53-ročný vodič osobného motorového vozidla značky Fiat 500, ktorý už na prvý pohľad javil známky požitia alkoholických, prípadne iných návykových látok, vošiel bez rúška do vnútorných priestorov jednej z čerpacích staníc v Košiciach. Svojím autom následne zablokoval vozidlo, ktoré sa tam v tom čase nachádzalo, a na vodiča začal nepríčetne kričať," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že policajti, ktorí prechádzali okolo, zbadali zvláštne postavené vozidlo medzi čerpacími stojanmi.

"Vodiča vyzvali, aby predložil doklad totožnosti, avšak ten ani na opakované výzvy policajtov nereagoval a arogantne s nimi komunikoval. Potom sa vozidlom prudko pohol vpred, pričom narazil do policajta, vošiel do protismeru a veľkou rýchlosťou unikal smerom na Watsonovu ulicu v Košiciach," priblížila Ivanová s tým, že na výzvy policajtov, aby zastavil, nereagoval.

Zranený policajt utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s časom liečenia viac ako 14 dní.

Vodiča zablokovali až ďalšie hliadky

Jedna zo zasahujúcich hliadok zablokovala časť cesty na Watsonovej ulici, no vodič ani na jej znamenia na zastavenie vozidla nereagoval a svoju jazdu smeroval priamo na policajtov. Jeden z policajtov preto použil služobnú zbraň a prestrelil unikajúcemu vozidlu pneumatiku. Vodiča zablokovali až ďalšie hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky na Festivalom námestí.

Muž bol eskortovaný na policajné oddelenie, kde ho podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Keďže sa podľa slov polície správal nepríčetne a bezducho komunikoval, v súčasnosti je hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc, kde je policajtmi strážený. Policajt, do ktorého vozidlom narazil, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s časom liečenia viac ako 14 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok