Takto sa pracovať nedá. Bez boja sa však neodchádza, hovorí Remišová

TA3
5.3.2021 13:29

Koalícia potrebuje zmeny, bez boja sa neodchádza. V relácii Braňo Závodský Naživo to uviedla vicepremiérka a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová, podľa ktorej sa za súčasnej situácie v koalícii nedá pracovať a nedajú sa robiť ani veľké reformy.

Takto sa pracovať nedá. Bez boja sa však neodchádza, hovorí Remišová
TASR/Martin Baumann

Doterajší spôsob vládnutia koalície nefunguje dobre, uviedla v relácii Remišová. Nielen pandémia, ale aj urážky partnerov, odborníkov či novinárov a hádky na sociálnych sieťach rozdeľujú celú spoločnosť. "V strane sme z toho frustrovaní, takto to jednoducho nemôže ísť ďalej," uviedla vicepremiérka, podľa ktorej sa v takejto atmosfére veľké reformy robiť nedajú.

Zásadné rozhodnutie strany, ktoré skôr avizovala ešte neprijali. Ako uviedla, rokovania v strane i s koaličnými partnermi ďalej pokračujú. Na ich záver sa rozhodnú, čo budú ďalej robiť. Mrzí ju, že týmto vládna koalícia zaťažuje ľudí. Je presvedčená o tom, že vláda má riešiť problémy občanov a nie občania riešiť problémy vlády.

Premiér chce podľa nej celú koaličnú krízu zvaliť len na Sputnik V. Remišová si však myslí, že kríza v koalícii nie je o ruskej vakcíne, ale o dlhodobej kultúre vládnutia. Spôsob nákupu vakcíny bola podľa nej len povestná posledná kvapka v pohári. Problém vníma však aj v tom, že by sa malo očkovať len vakcínou, ktorá prejde prísnou kontrolou bezpečnosti a účinnosti.

"Nedá sa pracovať v koalícii, kde riešite celé dni odkazovanie cez sociálne siete," podotkla Remišová s tým, že premiér by sa mal partnerov pýtať naživo a nie na sociálnych sieťach. Je to podľa nej ukážka "nenormálnosti situácie".

Otázku menšinovej vlády, ktorú načrtol minister obrany Jaroslav Naď, označila za sklamanie. Požiadavky smerom k rekonštrukcii vlády nechcela špecifikovať, nechce ich odkazovať cez médiá, ale rokovať o nich priamo s partnermi. Predčasné voľby sú podľa nej najhoršou možnosťou, ktorá by Slovensko čakala a vydláždili by cestu k vládnutiu Smeru a Hlasu. Na to, aby mali rokovania výsledok, je potrebné podľa nej rokovať so všetkými. So stranou SaS sú v úzkom kontakte. Myslí si zároveň, že bez boja sa neodchádza. Súčasná koalícia podľa nej potrebuje kompromisy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok