Pápež po roku odcestoval na zahraničnú cestu, prišiel do Iraku

TA3 TASR
5.3.2021 09:11

Pápež František pricestoval na svoju historicky prvú návštevu Iraku. Jej cieľom je primäť tamojších kresťanov, aby svoju vlasť neopúšťali a podieľali sa na jej obnove. Cesta sa koná napriek pandémii Covidu-19 a bezpečnostným rizikám. Pápež pobudne v Iraku štyri dni.

Pápež František odletel v piatok ráno z Ríma na historickú návštevu Iraku. Pápež bude v Iraku v dňoch 5.-8. marca. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu po vyše ročnej prestávke, ktorú si vynútila súčasná pandémia koronavírusu. František sa zároveň stane prvým najvyšším predstaviteľom katolíckej cirkvi, ktorý navštívi túto arabskú krajinu.

František počas pobytu v Iraku navštívi metropolu Bagdad, ruiny starovekého mesta Ur spätého s pamiatkou biblického patriarchu Abraháma, ako aj mestá Arbíl a Mósul na severe krajiny. V sobotu by mal František odslúžiť omšu v Chaldejskej katedrále sv. Jozefa v Bagdade a v nedeľu zase na štadióne v Arbíle. V pondelok ráno odletí naspäť do Ríma.

Irak je domovom relatívne početnej kresťanskej menšiny, ktorej príslušníci boli v posledných rokoch prenasledovaní extrémistami z Islamského štátu a mnohí boli donútení opustiť svoje domovy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok