Česko uvoľnenie opatrení nechystá, Babiš na to nevidí dôvod

TA3 TASR
4.3.2021 18:24

Česká vláda sa po uplynutí troch týždňov, na ktoré vyhlásila prísnejšie opatrenia proti šíreniu koronavírusu, nechystá uvoľňovať. Pri interpeláciách v Poslaneckej snemovni to povedal premiér Andrej Babiš. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz. "Určite nebudeme uvoľňovať," uviedol Babiš na poslaneckú otázku, čo sa stane, až uplynú tri týždne prísnejších opatrení. Tie platia v Česku od pondelka, naplánované sú do 22. marca.

Česko uvoľnenie opatrení nechystá, Babiš na to nevidí dôvod
TASR/AP (ilu)

"Pýtam sa vás, čo máte konkrétne naplánované, že budete robiť. Pýtam sa preto, že minister (Karel) Havlíček vyhlásil do médií, že občania majú vydržať tri týždne a potom sa bude uvoľňovať. Povedzte občanom, čo máte za stratégiu," pýtal sa poslanec Martin Jiránek.

Babiš reagoval, že pre uvoľnenie nie je dôvod. "Potrebujeme sa vrátiť k normálu. Na to ale musíme znížiť počet nakazených a hospitalizovaných," poznamenal. V Česku pribudlo za stredu 15.088 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom.

Od začiatku pandémie v ČR vlani 1. marca potvrdili 1.284.288 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, z infekcie sa dosiaľ vyliečilo 1.104.592 ľudí. Počet obetí koronavírusu sa zvýšil na 21.128. V nemocniciach bolo v stredu s koronavírusom 8231 ľudí, čo je o 253 menej než v utorok, avšak zároveň o 1000 viac ako pred týždňom. V ťažkom stave je viac ako 1700 z nich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok