Dovoz Sputniku bol dobrým krokom, myslí si Sulík. Problém je inde

TA3
4.3.2021 13:22

Vítanie vakcíny na košickom letisku podľa vicepremiéra a šéfa SaS Richarda Sulíka zďaleka nie je jediným dôvodom na rekonštrukciu vlády. Premiér Igor Matovič prekročil všetky medze a OĽANO by malo vygenerovať niekoho iného.

Dovoz Sputniku bol dobrým krokom, myslí si Sulík. Problém je inde
TASR/Martin Baumann

Príťaž v ťažkých časoch

"Matovičove spôsoby a jeho technika vládnutia sú príťažou v týchto ťažkých časoch," povedal Sulík v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Rekonštrukcia je viac než potrebná, keďže premiér "ťahá celú vládu dole vodou". Preto prišiel čas, aby Matovič zvážil ďalšie pôsobenie vo funkcii premiéra. "Nezvláda svoju funkciu," vyjadril sa Sulík s tým, že Matovič nie je súčasťou riešenia, ale problému.

Sulík nepôjde "na barikády", chce spoločný postup s koaličnými partnermi a poctivú diskusiu. Chce pritom počuť aj názory v rámci OĽANO. Hnutie by podľa neho malo vygenerovať niekoho iného, kto by mohol viesť krajinu ako premiér. Sulík verí, že niekoho takého v OĽANO určite nájdu.

Dovoz Sputnika bol dobrým krokom

Podľa Sulíka bol dovoz vakcín Sputnik V dobrým krokom, ale mali byť dodržané základné pravidlá, čiže kladné hodnotenie od Európskej liekovej agentúry alebo nášho Štátneho úradu pre kontrolu liečiv. Problémom je aj spôsob, ako bola vakcína privezená vojenským lietadlom bez vedomia vlády. Sulík spomenul aj diplomatický škandál, keď Matovič vtipkoval, že za vakcínu sľúbil Rusom Zakarpatskú Ukrajinu.

Rekonštrulcia vlády by podľa šéfa SaS mala zahŕňať aj výmenu ministra zdravotníctva. "Všetky mená musia ísť na stôl," povedal. K diskusii sú podľa neho aj ministerské posty v rámci SaS a vie si predstaviť, že už nebude ministrom hospodárstva. Sulík je však zásadne proti voľbám. "Máme výnimočne dobré zloženie parlamentu," zhodnotil. Pochválil Aj šéfa hnutia Sme rodina, ktorý podľa neho zastáva post šéfa parlamentu veľmi dobre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok