Matovič reaguje: Vysokopostaveným politikom vyhovuje, keď zomrie viac ľudí

TA3 TASR
3.3.2021 13:25

Premiér Igor Matovič na sociálnej sieti uviedol, že by sme sa mali sústrediť na zháňanie vakcín. Dodal, že nevidí problém v tom, že s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím vybavili vakcíny Sputnik V.

"To sme naozaj tak hlboko klesli, že nám naozaj na zdraví a životoch ľudí vôbec nezáleží? To vážne chceme ľuďom brániť, aby sa zaočkovali vakcínou, ktorej dôverujú?" pýta sa na Facebooku Matovič. Píše, že "mnohým vysokopostaveným ľuďom v politike vyhovuje, aby tu zomieralo čo najviac ľudí a ľudia i ekonomika, čo najviac trpeli. Riadia sa heslom - čím horšie na Slovensku, tým lepšie pre ich neúspešné strany, ktoré veľmi chceli vládnuť".

V ďalšom statuse premiér napísal, že jeho koaliční partneri nasadili Sputnik V ako najťažšiu zbraň na rozbitie vlastnej vlády. "Sputnikom sa zaočkujú len tí, ktorí chcú, a preto zneužívať dovoz vakcíny a moju prítomnosť na košickom letisku ako dôvod na pád vlády, je mimoriadne zvláštne," poznamenal Matovič.

Predseda vlády tvrdí, že 11 mesiacov obhajuje nepopulárne a ťažké rozhodnutia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie ľudí. "Jedenásť mesiacov mi v tom opakovane pre percentá obľuby podrážajú nohy ľudia, od ktorých by som skôr očakával podporu," dodal.

Vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík po stredajšom rokovaní vlády vyhlásil, že je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Dodal, že diskutovať budú ďalej aj s partnermi. Predčasné voľby nechce. Chystá sa tiež k prezidentke Zuzane Čaputovej spolu s predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok