Kočner i Tóth. V kauze sledovania novinárov obvinili päť ľudí

TA3 TASR
3.3.2021 13:23

V prípade sledovania novinárov obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry päť osôb vrátane Mariana Kočnera a Petra Tótha. Obvinení sú z pokračovacieho prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Kočner i Tóth. V kauze sledovania novinárov obvinili päť ľudí
TASR/Jaroslav Novák

Spresnil, že Marian Kočner mal požiadať Petra Tótha, aby zabezpečil sledovanie a monitorovanie vopred určeného okruhu osôb, a to najmä novinárov. "Účelom malo byť získanie neverejných informácií týkajúcich sa ich súkromia," dodal. Peter Tóth mal osloviť Miroslava Kriaka a ten mal vytvoriť sledovací tím. So Štefanom Mlynarčíkom a Jurajom Škripom mali zabezpečiť potrebnú techniku za finančné prostriedky poskytnuté Marianom Kočnerom.

"Objekty sledovania mal určiť Marian K., a to konkrétne baru a kaviarne v Bratislave, kde sa schádzali novinári a politici," doplnil. Členovia sledovacieho tímu mali podľa Slivku vyhotovovať ich fotografie a videozáznamy zo stretnutí a rozhovorov.

"Podľa doposiaľ získaných informácií nemalo byť prekážkou ani to, keď sa v bare schádzala 'uzavretá spoločnosť'. Monitorovať mali aj okolie baru a kaviarne či ďalšie miesta v Bratislave a okolí," dodal Slivka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok