Nitra zdolala Trenčín 4:3 po predĺžení

TA3, SITA
24.10.2011 06:35

HK Nitra - Dukla Trenčín 4:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)

Prvú sľubnú príležitosť si v 3. minúte vypracoval domáci Samir Saliji, no svoj únik po pravej strane nezakončil gólovo. Hostia postupne prevzali iniciatívu, ktorá vyvrcholila v 12. minúte. Po chybe domáceho obrancu za vlastnou bránkou posunul Tvrdoň puk Tyborovi a ten zblízka prekonal Penkera - 0:1. Náskok hostí mohol byť o pár sekúnd už dvojgólový, Gašparovič však nepridal po individuálnej akcii nemieril presne a úspešný nebol ani Sojčík pri svojom pokuse o blafák. Domáci sa vyrovnania dočkali päť sekúnd pred koncom prvej tretiny. Fojtík s Hrnkom sa postarali o závar pred Hiadlovským a obranca Hruška namieril presne - 1:1.

Domáci vstúpili do druhej tretiny s viditeľnou snahou o ďalší gól. Výbornú príležitosť mal Čaládi, no z ostrého uhla už nedokázal presne zakončiť. Úspešný nebol medzi kruhmi M. Štefanka ani Garip Saliji, ktorý tiesnený pred Hiadlovským nemohol ideálne zakončiť. V 33. minúte ušli do brejku Tvrdoň a Tybor a po presnej strele druhého menovaného sa Dukla opäť ujala tesného vedenia - 1:2

Domáci sa vyrovnania dočkali v 48. minúte. V jednej z mnohých presiloviek sa k puku dostal obranca Ďurák a jeho tvrdá strela skončila v trenčianskej bránke. O tri minúty neskôr Nitra prvý raz v zápase viedla, aj tretí gól dala v presilovke. Podstavek posunul pred bránkou puk Samirovi Salijimu, ktorý zblízka nemohol nedať - 3:2. Tesný náskok však zverencom Jána Jaška dlho nevydržal. V 52. minúte potrestal nitriansku chybu v defenzíve Tvrdoň. V ďalšom priebehu tretej tretiny si už mužstvá nevypracovali výrazné strelecké príležitosti, a tak nasledovalo predĺženie. V ňom po faule na Barinku hrali domáci presilovku, v ktorej Štefanka tečoval Hruškovu strelu - 4:3. Bod naviac tak zostal v Nitre.


HK Nitra - Dukla Trenčín 4:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Góly: 20. M. Hruška (T. Hrnka, Fojtík), 48. Ďurák (G. Saliji, Mašlonka), 51. S. Saliji (Ďurák, Podstavek), 63. M. Štefanka (M. Hruška, P. Barinka) - 12. Tybor (R. Tvrdoň, A. Šťastný), 33. Tybor (R. Tvrdoň), 52. R. Tvrdoň (Tybor, A. Šťastný)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ru. Lauff - Bogdaň, V. Smerek, 2138 divákov

Zostavy:
Nitra: Penker - König, M. Hruška, Rais, Ďurák, Árvay, J. Polák, M. Bača - Fojtík, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, T. Hrnka, Čaládi - M. Mašlonka, Uhnák, Šumichrast
Trenčín: Hiadlovský - Martin Chovan, E. Bednár, Gabriš, Trefný, Bolf, Hlubuček, Štindl, Imrich - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš - Tybor, A. Šťastný, R. Tvrdoň - M. Filo, J. Gašparovič, T. Melichárek - Radulay, M. Daňo , P. Kopecký


Ján Jaško (tréner Nitry): "Napriek nášmu víťazstvu na nás ešte čaká veľa práce. Dali sme góly v presilovkách, no aj v tomto smere máme na čom pracovať. Prvých desať minút v druhej tretine bolo v našej réžii. Teším sa z víťazstva."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Dnes sme nezískali bod, ale stratili dva. Za stavu 2:1 sme mohli dať do prázdnej bránky tretí gól, no namiesto toho sme dostali vyrovnávajúci. Ukázali sme, že hoci sme v istom kŕči, chceme sa so situáciou popasovať. Góly sme inkasovali po našich chybách, no treba byť pozitívny. Veľká väčšina z tímu ukazuje vôľu po víťazstvách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok