Gutová zvýšila náskok na Vlhovú, malý glóbus má už istý

TA3 TASR
28.2.2021 14:09

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nebodovala v super-G Svetového pohára vo Val di Fassa, keď obsadila až 32. miesto. V talianskom stredisku zaostala o 2,66 sekundy za víťaznou domácou pretekárkou Federicou Brignoneovou. Druhá skončila s odstupom 59 stotín Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá zvýšila svoj náskok čele celkového poradia SP pred Vlhovou už na 187 bodov.

Gutová zvýšila náskok na Vlhovú, malý glóbus má už istý
TASR/AP

Zároveň v predstihu získala malý glóbus, pred záverečným superobrovským slalomom sezóny má na čele hodnotenia disciplíny nedostihnuteľný 202-bodový náskok pred Brignoneovou. Tretia bola ďalšia Švajčiarka Corinne Suterová (+0,72). Tridsaťročná Brignoneová slávila 16. víťazstvo v prestížnom seriáli, z toho štvrté v super-G.

"Po MS v Cortine som mala zlú fázu. V tréningoch som bola rýchla, nevedela som to však preniesť do pretekov. Bolo to pre mňa ťažké. Dnes to však vyšlo, je to pre mňa veľkolepý moment. Bola to moja jazda, nebolo mojím cieľom iba predstihnúť Laru, chcela som najmä ísť uvoľnene," citoval portál laola1.at Brignoneovú, ktorá vybojovala prvé víťazstvo v sezóne. Obhajkyňa veľkého glóbusu predtým naposledy triumfovala pred rokom v alpskej kombinácii v Crans Montane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok