Na horách udrie vietor. V niektorých okresoch platí výstraha

TA3 TASR
27.2.2021 14:53

V okrese Ružomberok, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad platí v sobotu výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav.

Na horách udrie vietor. V niektorých okresoch platí výstraha
TA3 SITA/AP (ilu)

V týchto okresoch sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu. Meteorológovia tvrdia, že predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

untitled_c0a80501-4d84-698e.jpg

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň vydal pre Banskú Bystricu, Jelšavu, Prešov, Trenčín, Martin, Vrútky, Veľkú Idu a okresy Pezinok a Trebišov upozornenie na smogovú situáciu pre prachové častice PM10. Informuje tiež, že v Bratislave, Košiciach, Nitre, Senici a Ružomberku došlo k prekročeniu informačného prahu pre PM10, nenastali však podmienky na vydanie upozornenia na smogovú situáciu.

Zároveň platí aj hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňou z topenia snehu v okrese Košice-okolie. V okrese Michalovce a Trebišove bez povodia rieky Roňava platí prvý stupeň tejto hydrologickej výstrahy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok