Vráti sa Suchoba na Slovensko? V Emirátoch ho prepustili

TA3
26.2.2021 10:38

Podnikateľa Michala Suchobu zadržal Interpol 17. februára v Spojených arabských emirátoch. Stíhaný je v kauze Mýtnik.

Vráti sa Suchoba na Slovensko? V Emirátoch ho prepustili
Interpol

Podnikateľa Michala Suchobu, obvineného v kauze Mýtnik, v Spojených arabských emirátoch hneď po zadržaní prepustili na slobodu. Informoval o tom na svojom webe denník SME. Suchobovi odobrali iba pas, dôvod nie je známy. O jeho zadržaní Interpolom informovala polícia ešte 17. februára. Slovenské úrady ani Interpol žiadne ďalšie informácie k prípadu neuviedli. Slovensko nemá s Emirátmi dohodu o vydávaní ľudí na trestné konanie.

Špecializovaný trestný súd vydal medzinárodný a európsky zatýkací rozkaz na Michala Suchobu v pondelok 8. februára. Národnú ústredňu Interpol Bratislava požiadalo Ministerstvo spravodlivosti SR o vyhlásenie medzinárodného pátrania po obvinenom o dva dni neskôr.

Súd v rámci akcie Mýtnik poslal do väzby piatich obvinených. Konkrétne exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, podnikateľa Jozefa Brhela, jeho brata Petra Brhela, Janu Rovničanovú a tiež bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu. Obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok