Kičura reaguje na súd: Nečakal to ani v najdivokejšom sne

TA3 TASR
25.2.2021 13:15

Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura zostáva vo väzbe.

Hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová tiež informovala, že súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka.

"Senát zároveň vyhovel návrhu prokurátora na zmenu kolúznej väzby, ktorú rozšíril aj na skutky, pre ktoré bolo voči Kajetánovi K. vznesené obvinenie v júli a auguste 2020," spresnila hovorkyňa.

"Dnešné rozhodnutie NS SR rešpektujem. Jeho dôvody nepoznám, avšak musím povedať, že rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie ŠTS bolo vecne i právne perfektné a ani v najdivokejšom sne som si nemyslel, že môže byť prelomené, a to ani v podmienkach súčasného právneho marazmu," povedal pre TASR obhajca Kajetána Kičuru Rastislav Palovič.

Kajetán Kičura je stíhaný za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Vo väzbe je od 23. apríla 2020, vlani v novembri NS SR rozhodol o jej predĺžení do 21. júna 2021. Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach Správy štátnych hmotných rezerv pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán Kičura odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami hmotných rezerv, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok