Wiggins sa chce v roku 2013 zamerať na Giro a Vueltu

SITA
29.9.2012 18:07

Britský cyklista Bradley Wiggins by sa chcel na budúci rok pokúsiť vyhrať preteky Giro d´Italia a Vuelta a Espaňa namiesto obhajoby prvenstva na Tour de France.

Wiggins sa chce v roku 2013 zamerať na Giro a Vueltu
SITA

Tridsaťdvaročný cyklista si ešte počká na predstavenie trate Tour 2013, ktorá by však mala viac vyhovovať elitným vrchárom typu Alberta Contadora, Andyho Schlecka či tímového kolegu zo Sky Chrisa Frooma. Wiggins by preto chce skompletizovať zbierku úspechov na podujatiach Grand Tour.

"Chcem vidieť, aby Bradley odchádzal zo športu ako legenda, nie iba ako ďalší skvelý cyklista," povedal per Eurosport austrálsky hlavný tréner britského tímu Sky Shane Sutton. Doteraz vyhrala cyklistickú trojkorunu len pätica Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil, Felice Gimondi a Alberto Contador.

Wiggins skončil vlani na Vuelte tretí, na štart nastúpil po zotavení sa zo zlomeniny kľúčnej kosti na Tour. "Na Vuelte skončil tretí aj napriek tomu, že šesť či sedem týždňov predtým ležal na nemocničnej posteli. Giro je však trochu iné. Bradley ho však môže vyhrať," uviedol Sutton. V jednom roku vyhrali Giro a Vueltu len traja cyklisti - Merckx, Contador a Giovanni Battaglin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok