Lovci lebiek vypátrali hľadaného Slováka, zatkli ho v Španielsku

TA3 TASR
24.2.2021 15:03

Španielska polícia zadržala ešte 19. februára v obci Calafell, 65 kilometrov od Barcelony, Ľuboša S., ktorý mal vlani v Prievidzi brutálne napadnúť staršieho muža. Obvinený bol z vraždy v štádiu pokusu. V najbližších dňoch by mal byť zabezpečené jeho vydanie na Slovensko. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Lovci lebiek vypátrali hľadaného Slováka, zatkli ho v Španielsku
TASR/AP ilustračné

"Cieľoví pátrači z policajného prezídia, verejnosťou prezývaní, ako lovci lebiek, vyvinuli operatívno-pátraciu činnosť, vďaka ktorej získali cenné poznatky o tom, kde sa hľadaný Ľuboš nachádza. Informácie poslali španielskym kolegom," priblížil Slivka.

Španielska polícia ho následne zatkla pri policajnej kontrole, keď zistila, že bol na neho 21. januára vydaný európsky zatykač. Výmena informácií bola podľa Slivku zabezpečená prostredníctvom národných ústrední SIRENE Španielsko a Bratislava. "V najbližších dňoch bude zabezpečené jeho vydanie na územie Slovenska v spolupráci s ministerstvom spravodlivosti," doplnil Slivka.

Ľuboš S. sa do povedomia verejnosti dostal ako osoba, ktorá podľa doterajšieho priebehu vyšetrovania mala minulý rok v Prievidzi brutálne napadnúť staršieho muža. K skutku malo dôjsť len z dôvodu, že ho senior prichytil pri krádeži. Fotografie dobitého dôchodcu podľa polície vtedy mnohých šokovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok