Sulík sa ponúkol ako náhrada za Krajčího, premiér nemá záujem

TA3 TASR
24.2.2021 13:10

Minister hospodárstva Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva. Premiérovi Igorovi Matovičovi navrhol odvolanie súčasného ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ten však jeho návrh zamietol.

Povedal to v stredu počas rokovania vládneho kabinetu. Na miesto Sulíka by podľa jeho slov nastúpil štátny tajomník rezortu hospodárstva Ján Oravec. Krajčí podľa neho spravil množstvo manažérskych chýb. Šéf rezortu hospodárstva hovorí, že by bol "ochotný sa obetovať".

Šéf strany SaS by si na ministerstvo zdravotníctva zobral tím svojich ľudí, spomenul napríklad bývalého šéfa Sociálnej poisťovne Ľuboša Lopatku. Takéto riešenie je podľa Sulíka naďalej k dispozícii, hoci ho premiér Igor Matovič odmietol.

Zemanová: Sulík by bol dobrý minister zdravotníctva

Podľa našich informácií však povedal premiér Sulíkovi, že sa môže stať ministrom zdravotníctva v prípade, ak sa vzdá rezoretu hospodárstva. S tým ale predseda SaS nesúhlasí, keďže sú podľa neho rozpracované viaceré projekty, ktoré by sa mali dotiahnuť do konca.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. "Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR," myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok