Zeman ho varoval. Odporca očkovania Klaus sa nakazil Covidom

TA3 TASR
23.2.2021 21:09

Bývalý český prezident Václav Klaus sa nakazil novým koronavírusom. Pre český portál Lidovky.cz to v utorok potvrdil Petr Macinka, hovorca Inštitútu Václava Klausa.

Zeman ho varoval. Odporca očkovania Klaus sa nakazil Covidom
TASR/Pavel Neubauer

Marcinka ďalej informoval, že pozitívny výsledok testu na koronavírus exprezident dostal v utorok poobede. Klaus absolvoval zhruba polhodinové vyšetrenie v nemocnici a vzápätí sa presunul do domácej karantény, priblížil jeho hovorca.

Klaus je známym odporcom pandemických opatrení a verejne odmieta nielen nosenie ochranných rúšok na tvári, ale aj očkovanie, na ktoré ho vyzval aj súčasný český prezident Miloš Zeman. "Nechaj sa očkovať, Václav, inak vo svojom veku riskuješ, že ťa covid doženie," odkázal mu pred pár týždňami Zeman, ktorý sa už zaočkovať dal.

Klaus vystúpil minulý mesiac na demonštrácii na pražskom Staromestskom námestí proti pandemickým reštrikciám. Uviedol vtedy, že "musí prestať jednosmerný diktát od vlády," pripomínajú Lidovky. Vlani v októbri zase bez rúška vystúpil pred Obecným domom v Prahe. Pražskí hygienici mu v súvislosti s touto akciou uložili za neuposlúchnutie nariadení pokutu vo výške 10.000 českých korún (384 eur), proti ktorej sa však Klaus odvolal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok