Prvou obeťou streľby na Klausa je šéf jeho ochranky

SITA, TA3
29.9.2012 13:37

Český policajný šéf Martin Červíček napokon vypočul kritické hlasy v súvislosti s piatkovým útokom na prezidenta Václava Klausa a už v sobotu rozhodol o odvolaní šéfa jeho ochranky z funkcie.

Prvou obeťou streľby na Klausa je šéf jeho ochranky
SITA

Informoval o tom spravodajský portál televíznej stanice Nova. Riaditeľ Útvaru na ochranu prezidenta Jiří Sklenka podľa šéfa českej polície nesie priamu zodpovednosť za nečinnosť svojich podriadených. Tí 26-ročnému mladíkovi nedokázali zabrániť v streľbe na Klausa, aj keď nešlo o ostré, ale len cvičné náboje. "Od začiatku vnímam skutočnosti súvisiace s postupom ochranky ako profesionálne zlyhanie," vyhlásil Červíček. Samotný policajný šéf pritom takisto čelí výzvam na rezignáciu, zatiaľ sa k nim ale

Útok sa odohral v piatok počas toho, ako sa český prezident prechádzal po uliciach mesta Chrastava. Z davu sa k nemu predral mladík oblečený v maskáčoch a vypálil na neho niekoľko striel z airsoftovej pištole. Klausovi ochrankári sa na celý útok len nečinne prizerali a nijako na neho nereagovali. Mladíka neskôr zadržala polícia, ešte predtým však stihol poskytnúť rozhovor českým médiám. "Politici sú slepí a hluchí k nárekom ľudí," zdôvodnil svoj čin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok