Kloktacie testy majú dodať štyri firmy, vybral ich rezort školstva

TA3 TASR
23.2.2021 13:40

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu vybralo na dodanie takzvaných kloktacích testov pre školy štyri spoločnosti. Ide o Cytopathos z Bratislavy, Unipharmu z Bojníc, Unilabs Slovakia z Martina a spoločnosť Klinická biochémia zo Žiliny. Vyplýva to z vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Kloktacie testy majú dodať štyri firmy, vybral ich rezort školstva
TASR/Jaroslav Novák

Celková hodnota obstarávania bez DPH predstavovala sumu 18,7 milióna eur. Okrem vymenovaných sa do priameho rokovacieho konania zapojili aj spoločnosti JJ 25 a Merlin Media z Trnavy, Medirex z Pezinka, Synlab Slovakia z Bratislavy a IntellMed z Olomouca, informuje sa vo vestníku.

Ministerstvo rozdelilo zákazku na osem častí podľa územného členenia. "Služba zahŕňa dodanie testovacích sád do určených miest, zaučenie používateľov na realizáciu samosteru, identifikáciu vzoriek, zber a vyhodnotenie vzoriek na báze poolovania vrátane pretestovania v prípade potvrdenej pozitivity," uvádza sa v opise zákazky.

Ministerstvo školstva v informácii pre vládu z minulého týždňa vysvetlilo, že uzatvorenie zmlúv vytvorí možnosť, nie povinnosť obstarať kloktacie testy do vyhodnotenia verejnej súťaže. Na základe skúseností z rokovacieho konania sa pripravuje aj vyhlásenie verejnej súťaže na dodanie kloktacích testov, do ktorej sa bude môcť zapojiť akákoľvek spoločnosť zo SR alebo inej krajiny EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok