Krajčího demisia, predĺženie núdzového stavu. O čom hovorili koaliční lídri?

TA3 TASR
23.2.2021 12:14

Hlasovanie o núdzovom stave v NR SR zrejme bude tesné, očakáva to predseda parlamentu Boris Kollár. Pred stretnutím s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) uviedol, že zrejme bude problém dodať na stredajšie hlasovanie v pléne 76 koaličných poslancov.

Krajčího demisia, predĺženie núdzového stavu. O čom hovorili koaliční lídri?
TASR/Martin Baumann

Zatiaľ však podľa jeho slov rátajú s tým, že ich príde dostatok. Potvrdil tiež, že lídri koalície hovorili o možnosti demisie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Rozhodnutie je však podľa šéfa parlamentu na premiérovi.

"Budeme mať asi problém dať 76 koaličných poslancov, takže budeme to naozaj počítať a keď to vyjde, tak to bude naozaj veľmi tesné," povedal Kollár. Problém vysvetlil tým, že veľa poslancov je chorých a v karanténe. Ak by sa nepodarilo odsúhlasiť núdzový stav v pléne, budú podľa neho hľadať ďalšie riešenie. Plán B však zatiaľ podľa neho nie je, pretože rátajú s účasťou dostatočného počtu poslancov.

Otázku demisie ministra Krajčího podľa Kollára na koaličnej rade neotvorili. Potvrdil však, že o tejto alternatíve hovorili na stretnutí lídrov. "Sedeli sme ako štyria lídri a tam sme sa bavili aj o tejto alternatíve," uviedol. Nepovedal však, či je demisia ministra v hre. "Všetko je na pleciach pána premiéra, keď sa rozhodne áno, tak áno, keď sa rozhodne nie, tak nie," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok