Prezidentka prijala Matoviča a Kollára, rokovali o koronakríze

TA3 TASR
23.2.2021 11:21

V utorok doobeda sa v prezidentskom paláci stretli traja najvyšší ústavní činitelia, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Igor Matovič a predseda parlamentu Boris Kollár. Rokovali o zlej pandemickej situácii, ktorá aktuálne vládne na Slovensku.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa aktívne zapája do aktuálnych problémov. Minulý týždeň si pozvala viacerých odborníkov, ktorí ukázali svoj pohľad na možné riešenia koronakrízy. Na spoločnej tlačovej besede vyzvali vládu na lepšie sekvenovanie pozitívnych vzoriek a dali aj ďalšie odporúčania.

Na toto stretnutie nadviazalo aj jej pozvanie premiéra Igora Matoviča a predsedu parlamentu Borisa Kollára. Ako uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec, je situácia podľa Zuzany Čaputovej "veľmi vážna". Zatiaľ však Čaputová nebude verejne komentovať očakávania, ktoré tlmočila premiérovi Igorovi Matovičovi a predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi. "Uvidí, aký postoj k nim títo ústavní činitelia zaujmú v najbližších dňoch," informoval Strižinec.

Traja najvyšší ústavní činitelia sa stretli v utorok predpoludním v Prezidentskom paláci. "Prezidentka Zuzana Čaputová stretnutie zorganizovala vzhľadom na vážnosť epidemickej, ale aj vnútropolitickej situácie, v ktorej sa Slovensko momentálne nachádza," skonštatoval hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok