Výstavba križovatky diaľnic napreduje, pomohla aj unikátna technológia

TA3 TASR
21.2.2021 14:35

Výstavba nultého obchvatu Bratislavy dosiahla ďalší míľnik. Štátu sa podarilo v rámci prípravy kľúčovej križovatky diaľnic D1 a D4 zdvihnúť existujúcu diaľnicu bez toho, aby musel výrazne obmedziť premávku. Umožnilo mu to využitie unikátnej technológie.

Most vážiaci 3000 ton, ktorý prevedie diaľnicu D1 nad diaľnicou D4, sa posunul na svoje miesto, a to vďaka špeciálnej technológii. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková. "Mostný objekt na diaľnici D1 prepojí úseky diaľnice D4 Jarovce - Ivanka, sever a D4 Ivanka, sever – Rača," spresnila Žgravčáková. V sobotu sa uskutočnili práce na pravom moste, v smere z Bratislavy do Senca. Ľavý most D1/D4, pred Bratislavou v smere zo Senca, sa umiestňoval na prelome januára a februára.

Päťdesiatka pracovníkov podľa Žgravčákovej realizovala práce nonstop. Najskôr sa most nadvihol a pomocou hydrauliky sa zasunul na miesto určenia. Posúvanie trvalo zhruba tri hodiny. V následných dňoch prebiehal spätný zásyp a natiahli sa asfaltové vrstvy, všetko pri plnej diaľničnej premávke len s miernymi dopravnými obmedzeniami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok