V českom alkohole, ktorý zaistili colníci, metanol nebol

SITA TA3
28.9.2012 20:07

V alkohole od českého výrobcu, ktorý vo štvrtok zaistili nitrianski colníci pre podozrenie, že majú falšované etikety, metanol nebol. Odobraté vzorky dnes analyzovala Štátna veterinárna a potravinová správa SR. Výsledky testov sú negatívne.

V českom alkohole, ktorý zaistili colníci, metanol nebol
SITA

Liehoviny od výrobcu Likérka Drak z Českej republiky s podozrivými etiketami objavili colníci v obci Slatina v okrese Levice a v Topoľčanoch. Fľaše boli označené etiketami Originál Griotka, Originál Fernet Citrus, Originál Gin, Originál Borovička, Originál Tuzemák, Originál Vodka, Meruňka a Pravá Moravská švestka. Colníci hneď k prípadu privolali štátnu políciu a pracovníkov Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. „Podozrenie z falšovania etikiet bolo zistené u 6 668 spotrebiteľských balení liehovín,“ informoval vo štvrtok hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher. Podozrivé liehoviny zaistila polícia na účely trestného konania, etikety chce podrobiť ďalšej expertíze. Nitrianski colníci skontrolujú pravosť kontrolných známok na liehovinách.

Podľa Petra Zdražila, konateľa firmy, ktorá je výhradným distribútorom liehovín Likérky Drak na Slovensku, je v poriadku alkohol aj etikety. Ako povedal pre sme.sk, ide len o nedorozumenie, ku ktorému došlo tak, že si niekto zle prečítal vyhlásenie Likérky Drak o etiketách. V pondelok chce podať trestné oznámenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok