Na vakcínu Sputnik tlačí už aj SaS, na jej použitie má podmienku

TA3 TASR
17.2.2021 14:43

Strana SaS chce, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí začal rokovať s Ruskou federáciou o vakcíne Sputnik. Cieľom má byť potvrdenie jej bezpečnosti a účinnosti Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv.

"Uvedomujeme si dopyt občanov po očkovaní, avšak bolo by veľmi ľahkovážne, keby sme pustili vakcínu Sputnik bez akejkoľvek kontroly. V prvom rade je preto dôležité obrátiť sa na našu najvyššiu odbornú autoritu a zabezpečiť jej všetko potrebné, aby mohla zodpovedne posúdiť prínosy a kvalitu vakcíny," uviedla SaS.

Za ľudí nesúhlasí

Strana Za ľudí trvá na očkovaní výlučne vakcínami, ktoré prešli najprísnejšou kontrolou Európskou agentúrou pre lieky. Upozorňuje na krehkú dôveru vo vakcináciu. "Nemôžeme ju narušiť tým, že budeme na Slovensku očkovať ľudí vakcínami, ktoré nie sú registrované v Európskej únii," dodala strana.

Pandemická komisia v utorok odporučila vláde, aby začala rokovať s ruskou stranou a vzhľadom na závažnú epidemickú situáciu a nedostatok vakcín zaobstarala dostatočné množstvo vakcín Sputnik V. Vládny kabinet sa má témou zaoberať vo štvrtok. Z koalície sa proti tomu postavila strana Za ľudí, jej predsedníčka Veronika Remišová chce počkať na výsledky hodnotenia ruskej vakcíny Európskou agentúrou pre lieky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok