Maďarsko má už päť druhov vakcín, dorazila aj zásielka z Číny

TA3 TASR
16.2.2021 13:49

Letecký špeciál v utorok priviezol z Pekingu do Maďarska prvú zásielku 550.000 dávok očkovacej látky CoronaVac proti novému druhu koronavírusu od čínskeho výrobcu Sinopharm. Podľa internetovej stránky denníka Népszava o tom v Budapešti informoval operačný štáb vlády.

Maďarsko má už päť druhov vakcín, dorazila aj zásielka z Číny
TASR/AP

Zásielka bude stačiť na zaočkovanie 275.000 ľudí. Šéfka oddelenia Národného centra zdravia Ágnes Galgócziová povedala, že očkovanie touto vakcínou sa bude môcť začať až po preverení a udelení povolenia od NNK. Čínsku očkovaciu látku budú podávať obvodní lekári, dodala Galgócziová s tým, že v Maďarsku je tak k dispozícii už päť druhov vakcíny.

Virológ z Pécsu Ferenc Jakab podľa spravodajského servera hvg.hu nedávno uviedol, že čínska vakcína nie je zlá, avšak je trochu zastaraná. Podľa primára Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum Jánosa Szlávika čínska i ruská očkovacia látka sú bezpečné a účinné.

Počet infikovaných koronavírusom stúpol na utorok v Maďarsku o 823 na 389.622. Pribudlo 85 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, ktorých od vypuknutia pandémie koronavírusu zaznamenali celkovo 13.873.

Počet infikovaných koronavírusom stúpol na utorok v Maďarsku o 823 na 389.622, pribudlo aj 85 úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok