Romantika v raji. TOP 7 vecí, ktoré si môžete vychutnať vo dvojici na Maldivách

CK Satur a Roberta Gregorová
16.2.2021 10:08

Hľadáte destináciu na svadobnú cestu, zásnuby, oslavu výročia či jednoducho iba na romantickú dovolenku? Maldivy sú ako stvorené pre lásku. Relaxujte na najkrajších plážach sveta, okúpte sa v tyrkysových lagúnach a vychutnajte si úchvatné západy slnka s pohárom šampanského v ruke. Pozrite si čo všetko na Vás čaká v raji v Indickom oceáne.

Romantika v raji. TOP 7 vecí, ktoré si môžete vychutnať vo dvojici na Maldivách
CK Satur

Luxusné ubytovanie vo vilke priamo nad morom

Snívali ste niekedy nad prebudením sa v krásnej vilke len pár centimetrov nad hladinou tyrkysového mora? Na Maldivách sa Vaše sny stanú realitou. Drevené chatky sú postavené nad morom dostatočne vysoko, aby ste sa cítili bezpečne, ale aj dostatočne nízko, aby ste zišli len pár schodíkmi a boli vo vode. Priamo zo svojej izby sa tak môžete ponoriť a objavovať podmorský svet. Vilky mávajú bazén, jacuzzi alebo hojdaciu sieť vysunutú nad vodou. Vďaka svojej polohe navyše ponúkajú ničím a nikým nerušený pokoj a súkromie.

lbi-0860-lr_0a14036f-875a-e7b5.jpg

Romantika na izbe

Čarovnú romantickú atmosféru si môžete vyčarovať aj priamo na svojej vilke, či už vodnej alebo plážovej. Objednať si môžete vyzdobenú posteľ, vaňu plnú lupeňov kvetov, šampus a ovocie na izbu alebo dokonca aj, v poslednej dobe veľmi obľúbené, plávajúce raňajky v bazéne. Romantiku pocítite aj v momente, keď sa vyberiete za sprchou do kúpeľne pod holým nebom alebo s presklenným dnom.

3z9a3510-hdr-lr_0a14036f-87ae-b9ed.jpg

Chutná gastronómia na pláži pod holým nebom

Keďže láska ide cez žalúdok, na Maldivách samozrejme nechýbajú ani jedinečné okamihy pri jedle. Romantické raňajky, obed či večeru si môžete vychutnať v rôznych tematických reštauráciách. Dokonalý gastronomický zážitok si môžete dopriať aj priamo na pláži s výzdobou a súkromným kuchárom. Svoje nezabudnuteľné čaro má aj večera v podmorskej reštaurácii, ktoré sú celé presklené a dostupné len v niektorých rezortoch. A zatiaľ kým Vám naservírujú 5 či 8 chodové menu môžete pozorovať podmorský svet okolo Vás.

lbi-1914-lr_0a14036f-8804-87cd.jpg

Prechádzky po nekonečných biely plážach

Maldivy sú preslávené nádhernými plážami. Na celom svete je len 5 percent pláží s bielym pieskom a práve Maldivy sa tým môžu pýšiť. Piesok sa Vám bude niekedy zdať, ako biela múka. Aj napriek tomu, že tvorený je z koralov, je príjemne jemný a chodí sa po ňom akoby ste stúpali po hodvábe. Veľkou výhodou stále je, že pláže nikdy nie sú preplnené, ale vždy tu nachádzate pokoj a vlastný priestor máte nielen na pláži ale aj v oceáne. Mnoho ostrovov nemá dĺžku viac ako 1 km, ale prechádzky či potulky ostrovom vás ani neomrzia. Po ceste často narazíte aj na hojdacie siete či fotogenické hojdačky v oceáne.

oneandonly-reethirah-maldives-2_0a140370-8878-39c2.jpg

Úchvatné západy slnka a pozorovanie nočnej oblohy

Jednoznačne jedno z najkrajších prírodných predstavení zažijete na prelome dňa a večera. Jedinečné momenty keď slnko postupne zapadá a obloha je sfarbená do oranžova sa vytvárajú krásne obrazce, ktoré splývajú s nebom i morom. Hladina mora je na tých pár minút z tyrkysovej premenená na oranžovú. Je to taký okamih nadšenia a romantiky. Aj keď sú ostrovy rozlohovo malé, každý návštevník si dokáže nájsť vždy iné miesto na pozorovanie západu slnka. V noci môžete vďaka nízkemu svetelnému smogu vidieť na oblohe celú mliečnu dráhu.

mg-8293-1600x1067_0a140371-88d9-57c5.jpg

Wellness, nočné šnorchlovanie a ďalšie nezabudnuteľné výlety

V rozprávkových rezortoch si môžete dopriať párové masáže s výhľadom na oceán alebo s presklenou podlahou na podmorský svet. Maldivy patria medzi najkrajšie miesta na potápanie a šnorchlovanie na svete. Sú domovom farebných koralových útesov s viac ako 1000 druhov rýb, morských korytnačiek, delfínov, žralokov a rají. Večer pri brehoch môžete pozorovať svietiace planktóny. Ak sa Vám páčia svetoznáme fotky maličkých bielych ostrovčekov uprostred oceánu, voľný čas si môžete spríjemniť napríklad aj výletom na takzvaný sandbank, kde si môžete urobiť súkromný piknik.

wellness-spa-11_0a14036f-892a-cf91.jpg

Ideálna destinácia na svadobné cesty, zásnuby a výročia

Exotické Maldivy sú skvelou príležitosťou na únik od reality. Ostrovy sa pýšia niektorými z najsofistikovanejších možností ubytovania na celom svete. Vily s infinity bazénmi, sklenenými podlahami, kulinárskymi špecialitami a najlepšími miestami na potápanie a šnorchlovanie sú presne tým, čo hľadajú zamilované páry po celom svete. Maldivy sú jednoducho ako stvorené pre romantiku svadobné cesty, výročie svadby, obnovu manželského sľubu a pre svadbu v raji pod palmami na jemnom žiarivom piesku. Navyše, let z Viedne trvá len približne desať hodín a dokonalý oddych tam nájdete počas celého roka.

rx3a2038_0a140370-8a76-2757.jpg

Maldivy ponúkajú služby vo viac ako 200 dovolenkových rezortoch. Ak si neviete vybrať ten správny pre seba, prečítajte blog z Tour de Maldivy, v ktorom šéfka CK SATUR, Norika Fedorová, osobne navštívila a zhodnotila až 10 rezortov.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok