Svoj vrchol sme ešte nedosiahli, vyhlásil Putin o Rusku

TA3 TASR
14.2.2021 18:26

Ruský národ je relatívne mladý a ešte nedosiahol vrchol svojho historického vývinu. Vyhlásil to v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí so šéfmi ruských spravodajských médií.

Svoj vrchol sme ešte nedosiahli, vyhlásil Putin o Rusku
TASR/AP

"Rusko ešte nedosiahlo svoj vrchol; sme v pohybe - v pohybe vývoja," vyhlásil Putin, citovaný tlačovou agentúrou TASS. V zostrihu zo stretnutia, odvysielanom v nedeľu spravodajskou stanicou Rossija-24, Putin uviedol, že podporuje teóriu, že každá spoločnosť prechádza vývojovými fázami, vrcholmi a rozpadmi. Putin povedal, že podporuje teóriu, podľa ktorej každá spoločnosť prechádza fázami vývoja, rozkvetu a úpadku.

Prezident pripustil, že krajina, ktorá prešla ťažkými obdobiami v 90. rokoch a začiatkom bimilénia, má stále "veľa problémov", ale "na rozdiel od iných štátov, ktoré už starnú alebo rýchlo starnú, sme relatívne mladý národ", dodal šéf Kremľa.

Podľa jeho slov vplyv Ruska v post-sovietskom priestore narastá, a Západ využije svoje možnosti a mocenské záujmy na to, aby tomu čelil. "Toto spôsobuje znepokojenie (medzi západnými silami), a práve tu sa nás pokúsia stiahnuť späť," vyhlásil ruský prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok