Kollár v TA3 hovoril o Lipšicovi. Keby mal problém, nešiel by za ním

TA3 TASR
14.2.2021 11:26

Hnutie Sme rodina nemalo svojho kandidáta na špeciálneho prokurátora. V našej relácii V politike to uviedol predseda parlamentu a predseda hnutia Boris Kollár. Bolo mu jedno, ktorý zo štyroch kandidátov na špeciálneho prokurátora vyhrá, keďže všetkých považoval za kvalitných. S novým ŠP Danielom Lipšicom si tyká, no kamarátsky vzťah vraj nemajú.

"Lipšic je veľmi striktný typ človeka. Nie je to osoba, za ktorou by som bežal, keby som potreboval nejaké nadštandardné služby," dodal s tým, že tento postup by mu skôr ublížil. Ohľadom neobvyklého postupu pri bezpečnostnej previerke Lipšica uviedol, že keby o tom v tom čase vedel, tak by to nepovolil, lebo časť ľudí by to mohla považovať za protekciu.

Opäť sa hovorilo aj o chaotickej komunikácii vlády pri opatreniach proti šíreniu koronavírusu. Kollár označil za najväčšie problémy vládnej koalície práve spôsob oznamovania informácii a interné hádky. "V tejto vláde je strašne veľa problémov, no pre mňa je bytostne dôležité ďalšie fungovanie vlády, aby naše hnutie mohlo naplniť svoj program pre ľudí." Dodal, že vláda by sa mala pustiť do zháňania vakcín a celoplošne rozbehnúť očkovanie.

Pád preferencií Sme rodina v posledných prieskumoch vysvetľuje Kollár najmä pandémiou a jeho zdravotným stavom, keď sa dlhšie neukazoval na verejnosti. "Nešiel som však do parlamentu, aby som držal stabilne percentá. Dal som voličom sľuby, ktoré postupne plníme, ako je zrušenie doplatkov za lieky. Už teraz pracujeme na exekučnej amnestii," uviedol Kollár. Dodal, že rovnako v posledných desiatich mesiacoch pripravujú výstavbu nájomných bytov, ktorú by chcel spustiť od leta. "Štát nebude byty stavať, on to bude dohliadať," dodal Kollár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok