Mercedes si upísal Hamiltona na nasledujúce tri roky

TASR
28.9.2012 11:31

Britský automobilový pretekár Lewis Hamilton bude pokračovať v kariére v nemeckom tíme Mercedes, ktorý si zaistil jeho služby na nasledujúce tri roky. Medializované šumy sa tak stali skutočnosťou v piatok.

Mercedes si upísal Hamiltona na nasledujúce tri roky
SITA

Mercedes, ktorý bude mať v nasledujúcich sezónach najvyššie ambície, sa posilnil aj na funkcionárskom poste. Do čela správnej rady, hoci bez exekutívnych právomocí, nastupuje Rakúšan Niki Lauda. Nemci si takisto zaistili svoju budúcnosť na ďalšie roky v seriáli F1, keď ohlásili podpísanie novej dlhodobej komerčnej dohody s vedením "efjednotky".

Prestup britského majstra sveta z McLarenu, teda zo stajne, kde od začiatku kariéry v F1 pôsobil, znamená aj koniec pôsobenia Michaela Schumachera pri tíme. "Mal som v Mercedese tri skvelé roky, ktoré však nepriniesli také športové výsledky, aké sme si všetci predstavovali. Chcem sa poďakovať tímu za dôveru, chlapcom za neustále nasadenie. Teraz sa už však chcem sústrediť na najbližšie preteky," poskytol nemeckým novinárom svoje stanovisko sedemnásobný majster sveta bez náznaku informácie, kam povedú jeho kroky po sezóne.

Po tom, ako už Mercedes nemá záujem o služby nemeckého pretekárskeho velikána, sa jeho súťažný koniec zrejme nezadržateľne blíži. Štaridsaťtriročný Michael Schumacher je najúspešnejším jazdcom "efjednotky". V roku 2006 sa rozlúčil s pretekaním v F1, no na konci roka 2009 Mercedes ohlásil triumfálny návrat šampióna. Za necelé tri sezóny však zatiaľ Nemec zostal hlboko za očakávaniami a jeho snaha o úspechy sa premietla iba do jedného pódiového umiestnenia. Jeho definitívny koniec v "lietajúcom cirkuse" by teda mohol prísť 25. novembra v brazílskom Sao Paulo, keď je na programe posledná Veľká cena sezóny. Nepravdepodobnejšie mediálne správy však hovoria aj o tom, že by v rámci rozsiahlych rošád pre budúcu sezónu mohol Schumacher ešte pokračovať, napríklad aj v tíme Sauber. Tam sa totiž určite uvoľnilo aspoň jedno miesto po Mexičanovi Sergiovi Perezovi, ktorý bude jazdiť na Hamiltonovom mieste v monoposte McLarenu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok