Kráľ svetovej rely S. Loeb sa rozhodol postupne odísť zo scény

TA3, TASR
27.9.2012 22:41

Osemnásobný svetový šampión v rely Sebastian Loeb v roku 2013 neabsolvuje všetky preteky. Francúz je hlavným ašpirantom na deviaty majstrovský titul, na čele poradia má 61-bodový náskok pred Fínom Hirvonenom.

Kráľ svetovej rely S. Loeb sa rozhodol postupne odísť zo scény
SITA

"Po ôsmom, možno deviatom titule nebude Sebastian Loeb spolu s navigátorom Danielom Elenom obhajovať titul v roku 2013," oznámilo vedenie tímu Citroën. "Absolvuje len časť programu, ktorý je naplánovaný na budúci rok, ako napríklad legendárne preteky v Monte Carlo, ktoré sú otváracím podujatím sezóny 2013 v termíne od 15. do 20. januára," uvádza sa na oficiálnej stránke Citroën Racing.

Tridsaťosemročný Francúz, ktorý vždy deklaroval, že chce skončiť na vrchole, je v súčasnosti na čele svetového šampionátu s 219 bodmi. Pred tímovým kolegom Mikkom Hirvonenom má tri podujatia pred koncom náskok 61 bodov. Hirvonen sa v nasledujúcej sezóne stane hlavným jazdcom francúzskej automobilky. Druhým pretekárom bude počas Loebovej neprítomnosti Khaleed Al-Qassimi zo Spojených arabských emirátov.

Loeb bude aj naďalej pokračovať v pretekaní v službách Citroënu, ktorý v snahe redukovať náklady na prevádzku súhlasil s partnerstvom s Abu Zabí. „V týchto ťažkých ekonomických časoch, Citroën zastáva názor, že je pre neho nevyhnutné, aby bol aj naďalej súčasťou motoristického športu. V tom istom čase bolo dôležité nájsť spôsob, ako znížiť finančné záväzky značky k operačným nákladom tímu,“ uvádza vo vyhlásení Citroën.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok