Učitelia majú o očkovanie záujem, chýbajú im však informácie

TA3 TASR
10.2.2021 19:04

Na ohlásené očkovanie učiteľov už školy netrpezlivo čakajú. Záujem zo strany pedagógov je, zatiaľ však nepoznajú podrobnosti. Zaujíma ich presný postup a privítali by aj viac informácií o vakcíne, ktorú majú dostať.

Formulár pre učiteľov, ktorí sa chcú prihlásiť na očkovanie, spustia už vo štvrtok. Desaťtisíce dávok vakcín od firmy AstraZeneca dorazili na Slovensko a sú pripravené pre učiteľov do 55 rokov. Tí však doteraz nemajú žiadne informácie. Väčšina riaditeľov aktuálne len zisťuje záujem pedagógov a spisuje zoznam.

Minister školstva Branislav Gröhling zatiaľ prosí o trpezlivosť. Podľa neho budú ďalšie konkrétnejšie informácie zverejnené postupne. Prihlásených učiteľov budú kontrolovať vakcinačné centrá. Ak budú v zozname tých, čo vyučujú prezenčne, dostanú presný termín. Momentálne je otvorených 28 percent škôl z celkového počtu.

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku žiada, aby mali okrem učiteľov možnosť očkovania aj vychovávatelia školských klubov detí, učitelia základných umeleckých škôl, odborní zamestnanci a ďalší pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok