Odídenci z ĽSNS v politike ostávajú. Ich strana nemá provokovať

TA3
8.2.2021 16:38

Odídenci z Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko avizujú vznik nového politického subjektu. Netaja sa tým, že spolu s nimi do novej strany vstúpi aj časť regionálnych štruktúr ĽSNS. Ohľadom možnej spolupráce ich vraj oslovili aj niektorí poslanci NR SR.

"Bude to národná, kresťanská strana so sociálnym programom ale bez nejakých zbytočných provokácií a polarizácii spoločnosti," priblížil poslanec NR SR Milan Mazurek. Aj z tohto dôvodu sa Mazurek rozhodol verejne ospravedlniť, a to najmä za svoje vystúpenie na proteste proti islamizácii na bratislavskej Hlavnej stanici.

V ĽSNS skončil europoslanec Milan Uhrík, ale aj poslanci NR SR Milan Mazurek, Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočiš a Miroslav Urban. Informoval o tom Uhrík. Členovia opozičnej strany odchádzajú po zmene stanov, ktorá posilnila pozíciu predsedu Mariana Kotlebu a členom naopak ubrala možnosť zasahovať a podieľať sa na rozhodovaní o podstatných otázkach ohľadne fungovania a smerovania strany. Vzhľadom na rozkol sa preto šestica podľa Uhríka rozhodla vydať vlastnou cestou.

Kotleba nesúhlasí s tým, že odchod je logickou reakciou na jeho zvyšujúce sa autokratické snahy. Odvoláva sa na rozhodnutie snemu. „Samozrejme, vždy sa nájde niečo, čo niekomu môže na rozhodnutí snemu a stanovách prekážať, ale ak niečo raz schváli snem, tak sa tomu musia podriadiť všetci. Alternatívou je potom odchod,“ uviedol Kotleba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok