SHMÚ vydal výstrahy, hrozia nám poľadovice aj silný vietor

TA3 TASR
7.2.2021 11:31

Slováci si počas nedele musia dávať pozor na poľadovicu a silný vietor. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

SHMÚ vydal výstrahy, hrozia nám poľadovice aj silný vietor
SITA/AP

Výstraha pred poľadovicou platí pre Banskobystrický, Košický, Trnavský, Prešovský a Žilinský kraj. Meteorológovia upozorňujú, že jej tvorba predstavuje možné nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pre Nitriansky a Trnavský kraj platí výstraha prvého stupňa pred vetrom. Opatrný treba byť aj na horách. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môže vietor dosiahnuť krátkodobo rýchlosť 110 až 120 kilometrov za hodinu.

shm_0a14036f-beb7-b6c1.png

Pre západ a východ Slovenska vydal SHMÚ aj hydrologickú výstrahu. Hydrologická výstraha prvého stupňa platí pre Záhorie - krajný západ, konkrétne pre Senicu a Malacky, ďalej pre hornú Nitru - Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidzu, pre dolnú Nitru a Žitavu - Zlaté Moravce a pre dolnú časť povodia Bodrogu - Trebišov bez Roňavy. Pre Michalovce platí hydrologická výstraha druhého stupňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok