Prokurátkorka v kauze Navaľného dostala osobnú ochranku

TA3
6.2.2021 17:23

Štátna prokurátorka v kauze ruského opozičného politika Alexeja Navaľného dostala osobnú ochranku. Podľa spravodajského portálu MBCh neznámi páchatelia po pojednávaní s Navaľným zverejnili osobné údaje prokurátorky vrátane jej telefónneho čísla a adresy.

Jekaterina Frolovová sa v sprievode ochranky - ľudí v civile - zúčastnila na utorkovom pojednávaní s Navaľným o zmene jeho podmienečného trestu na nepodmienečný, ako aj v piatok na pojednávaní v kauze, ktoré sa týka Navaľného a jeho údajného ohovárania veterána druhej svetovej vojny. Frolovová v oboch súdnym procesoch zastupovala žalujúcu stranu.

Dôvod pridelenia ochranky nie je známy, ale podľa MBCh neznámi páchatelia po pojednávaní s Navaľným z 2. februára zverejnili osobné údaje Frolovovej - vrátane jej telefónneho čísla a adresy.

Súd v Moskve dňa 2. februára vyhovel žiadosti Federálnej služby pre výkon trestu a zmenil Navaľného podmienečný trest odňatia slobody v kauze Yves Rocher na dva roky a osem mesiacov väzenia. Z pôvodného 3,5-ročného trestu sa tak Navaľnému odráta čas strávený v domácom väzení vo fáze predsúdneho vyšetrovania kauzy. Navaľnyj sa proti tomuto rozsudku odvolal. V piatok sa iný moskovský súd začal zaoberať prípadom ohovárania, ktorého sa Navaľnyj údajne dopustil voči veteránovi z druhej vlasteneckej vojny. Súdny proces bude pokračovať 12. februára.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok