Trenčín si nemôže dovoliť otvoriť školy. Rybníček chce chrániť ľudí

TA3 TASR
5.2.2021 09:51

Neúplné informácie o skutočnom výskyte britského kmeňa nového koronavírusu a ochrana zdravia detí, učiteľov, zamestnancov škôlok a škôl, ale i rodičov a starých rodičov sú hlavnými dôvodmi, prečo v Trenčíne ešte zostanú materské a základné školy zatvorené.

Trenčín si nemôže dovoliť otvoriť školy. Rybníček chce chrániť ľudí
TASR/Radovan Stoklasa

„Chápem rodičov, že sú už unavení a vyčerpaní, rovnako rozumiem učiteľom, že by radi mali deti už v triedach, no mojou úlohou je chrániť zdravie obyvateľov nášho mesta. Naozaj je potrebné ešte počkať,“ povedal primátor Trenčína Richard Rybníček na margo rozhodnutia neotvoriť od pondelka (8. 2.) materské a základné školy v meste.

Regionálna hygienička Ľudmila Bučková na zasadnutí krízového štábu potvrdila, že krivka chorobnosti zase v Trenčíne stúpa, navyše je tu potvrdená prítomnosť britskej mutácie nového koronavírusu.

„Boli sme na tom lepšie a školy boli zatvorené, teraz je situácia horšia a školy by sa nemali otvárať,“ pripomenula Bučková s tým, že od pondelka bude v meste aj vyššia kumulácia a mobilita ľudí, keďže sa otvárajú posledné ročníky stredných škôl a zdravotnícke školy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok