Do karantény musel po šéfovi polície aj minister Mikulec

TA3 TASR
4.2.2021 07:54

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík je v povinnej karanténe. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová s tým, že avizovaný brífing k aktuálnym témam v policajnom zbore zrušili. V karanténe je aj minister vnútra Roman Mikulec a poslankyňa Denisa Saková.

Do karantény musel po šéfovi polície aj minister Mikulec
TASR/Jakub Kotian

Šéf polície musel do karantény po tom, ako sa zúčastnil branno-bezpečnostného výboru, na ktorom bola podľa hovorkyne pozitívna osoba. V karanténe je aj minister vnútra Roman Mikulec, ktorý sa na zasadnutí taktiež zúčastnil. Potvrdila to hovorkyňa ministerstva vnútra Barbara Túrosová. Karanténu potvrdila na sociálnej sieti aj poslankyňa NR SR Denisa Saková. "Najbližších päť dní ostávam v karanténe - ako aj všetci ostatní členovia brannobezpečnostného výboru, ktorí ešte neprekonali covid," uviedla na Facebooku.

Vo štvrtok mal Kovařík na brífingu informovať spolu so šéfom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom a veliteľom Útvaru osobitného určenia Štefanom Hamranom o aktuálnych témach v policajnom zbore. Pre Kovaříkovu karanténu brífing zrušili.

Kovaříka vymenoval do funkcie policajného prezidenta na konci januára minister vnútra Roman Mikulec. Funkčné obdobie prezidenta PZ je štyri roky. Tá istá osoba môže byť vymenovaná do funkcie policajného prezidenta najviac na dve funkčné obdobia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok