Gröhling získal podporu pandemickej komisie. Otváranie škôl má podmienky

TA3 TASR
2.2.2021 15:38

Minister školstva Branislav Gröhling získal v pandemickej komisii podporu k návratu niektorých detí do škôl. Informáciu TA3 potvrdil matematik Richard Kollár. Informácie upresnil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že odporúčanie predloží vláde.

Deti z materských a základných škôl prvého stupňa by sa mohli podľa informácii TA3 do lavíc vrátiť už v pondelok. Podmienkou má byť účasť učiteľov a minimálne jedného rodiča na testovaní.

V COVID automate by mali nastať zmeny a školy, ktoré boli v červenej fáze, sa budú presúvať aj do čiernej fázy, v ktorej sa krajina nachádza v súčasnosti. V utorok po rokovaní pandemickej komisie to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Verí, že v stredu definitívne oznámia, ako to bude s otváraním škôl. Definitívny verdikt v súvislosti s otváraním škôl bude známy podľa jeho slov známy ešte v utorok.

Pripravujú kampaň pre učiteľov

Gröhling zopakoval, že z jeho strany je vôľa, aby sa od budúceho týždňa vrátili do škôl žiaci prvého stupňa základných škôl, materských škôl a posledných ročníkov stredných škôl. "Tam, kde nie je možné dištančné vzdelávanie, aby sme sa vzdelávali po šiestich," povedal Gröhling.

V súvislosti s vysokými školami minister povedal, že tie si vedia založiť mobilné odberové miesta a pretestovať svojich študentov, ktorí by na základe nejakého modelu mohli chodiť do škôl. Ako dodal, mohlo by to byť aj na začiatku letného semestra.

V súvislosti s prednostným očkovaním učiteľov nad 55 rokov minister povedal, že sa posunuli do siedmej fázy. "Pripravujeme na to samostatnú kampaň, aby sme učiteľov nejakým spôsobom presvedčili, aby sa dali očkovať," poznamenal šéf rezortu školstva.

Od 11. januára školy fungujú dištančným spôsobom výučby. Otvorené sú len niektoré materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok