Lôžka sú plne obsadené. Situácia v Zlatých Moravciach je vážna

TA3 TASR
2.2.2021 10:54

Pandemická situácia v Zlatých Moravciach zostáva aj po testovaní počas uplynulého víkendu vážna. Miera pozitivity v meste je 1,19 percenta. Mesto okrem toho musí riešiť aj zložitú situáciu v marginalizovaných rómskych komunitách.

Lôžka sú plne obsadené. Situácia v Zlatých Moravciach je vážna
TASR/Ján Krošlák ilustračné

Na plošnom testovaní sa v Zlatých Moravciach zúčastnilo 3878 ľudí, z ktorých bolo pozitívne testovaných 46 osôb. Z nich malo trvalé bydlisko v meste Zlaté Moravce 37 ľudí. „Pri analýze výsledkov bolo zistené, že jeden občan mesta v jeden deň absolvoval testovanie na dvoch odberných miestach a na obidvoch bol vyhodnotený ako pozitívny na ochorenie COVID-19. Uvedená skutočnosť bola postúpená na riešenie Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Nitre,“ konštatoval krízový štáb mesta.

Mimoriadne opatrenia si vyžiada pandemická situácia v rómskej komunite. Podľa slov primátora Dušana Husára vydá RÚVZ vyhlášku, v ktorej stanoví opatrenia určené pre magistrát i Policajný zbor. „Krízový štáb mesta požiadal pracovníčky terénnej sociálnej práce, aby aktívne monitorovali situáciu v marginalizovanej komunite. Zároveň požiadal Technické služby, aby v tejto komunite v mestskej časti Chyzerovce zabezpečil distribúciu pitnej vody. Na jej výdaj bude dohliadať miestna občianska poriadková služba,“ informoval krízový štáb.

Ten sa zaoberal aj situáciou v zlatomoravskej nemocnici, kde sú aj naďalej plne obsadené všetky lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19. „Bola preverená aj situácia v domove i zariadení opatrovateľskej služby. Ich klienti i zamestnanci sú testovaní antigénovými testami. Bolo tiež rozhodnuté, že bude zabezpečená dezinfekcia exteriérových priestorov oboch zariadení,“ uvádza sa v stanovisku krízového štábu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok