V Rusku zadržali tisícky ľudí, zobrali aj Navaľného manželku

TA3 TASR
31.1.2021 15:54

Počas demonštrácií v Rusku na podporu opozičného politika Alexeja Navaľného zadržali v Moskve znova aj jeho manželku Juliju. Počet zadržaných v mestách po celej krajine medzičasom stúpol na viac ako 5100 ľudí, z toho približne 60 novinárov.

Na oficiálne nepovolených protestoch vyšli do ulíc po celom Rusku druhý víkend po sebe tisíce ľudí, aby žiadali prepustenie Navaľného. Kritika Kremľa umiestnili do väzby pred dvoma týždňami po tom, ako sa vrátil do vlasti z Nemecka po piatich mesiacoch zotavovania z otravy.

Organizácia OVD-Info, monitorujúca zatknutia počas hromadných protestov, eviduje 2834 zadržaných osôb v niekoľkých desiatkach miest. V Moskve zadržali vyše 720 ľudí vrátane Navaľného manželky. Tá predtým zverejnila na sociálnej sieti záber, ktorý ju zachytáva na ulici.

V ruskej metropole sa protestujúci zhromažďovali na rôznych miestach po tom, ako polícia uzavrela prístup do centra. Tisíce ľudí v jednom z protestných pochodov smerovali k väznici, kde je Navaľnyj vo väzne. Z Petrohradu, kde aktivisti hlásili viac ako 430 zatknutých, prišli aj správy o tom, že polícia použila voči protestujúcim slzotvorný plyn a elektrošokové pištole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok