Pre únos zadržali na Malte troch Slovákov, obeťou bol ich krajan

TA3 TASR
30.1.2021 13:52

Troch Slovákov zadržali na Malte pre podozrenie, že tento týždeň na ostrove uniesli ďalšieho slovenského občana, od ktorého sa pokúšali vymáhať peniaze. Oznámila to maltská polícia, ktorej vyjadrenie priniesli miestne médiá. Podozrivých chytili po tom, ako sa ich obeti podarilo ujsť a privolať pomoc, uviedli na svojich weboch noviny Times of Malta a The Malta Independent.

Incident sa začal v stredu večer, keď podľa polície trojica mužov pristúpila na ulici v meste Mellieha na severe Malty k 30-ročnému Slovákovi, ktorého prinútili nastúpiť do auta a zviazali mu ruky. Odviezli ho do neďalekej lesnatej oblasti, kde ho údajne priviazali k stromu, vyhrážali sa mu nožom a bili ho.

Polícia dodala, že útočníci následne previezli muža do hotela v meste Sliema, kde ho cez noc držali proti jeho vôli. Utiecť sa mu podarilo ďalší deň popoludní, keď sa únoscovia pripravovali prepraviť ho na iné miesto. Ľudia v neďalekom obchode počuli jeho volanie o pomoc a privolali políciu.

V policajnom oznámení sa tiež uvádza, že u podozrivých našli veci patriace obeti a vyšetrovatelia tiež identifikovali vozidlo použité pri únose. Troch zadržaných predvedú ešte v sobotu pred súd a obvinia z únosu muža, násilia voči nemu a ďalších trestných činov.

Témy: Polícia únos
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok