Muž sa chcel prerúbať do parlamentu, obvinili ho. Zverejnili video

TA3 TASR
29.1.2021 16:10

Muž, ktorý sa 27. januára pokúšal so sekerou dostať do národnej rady, čelí obvineniu z trestného činu útoku na orgán verejnej moci v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Vyšetrovateľ navrhol pre 22-ročného A. F. väzobné stíhanie. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Muž sa chcel prerúbať do parlamentu, obvinili ho. Zverejnili video
Facebook.com/PZ

Podozrivý mal prísť podľa doterajších informácií krátko po 15.30 h k hlavnému vchodu budovy parlamentu na Námestí Alexandra Dubčeka v Bratislave. Násilím sa neúspešne pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru vestibulu. Následne chcel z igelitovej tašky vybrať sekeru, čo sa mu však nepodarilo z dôvodu rýchleho zásahu ochranky. Tá muža na mieste zadržala a odovzdala hliadke Policajného zboru, ktorá muža eskortovala na príslušný útvar.

"Muž mal pri sebe pri zadržaní sekeru s dreveným poriskom o dĺžke 67 centimetrov, nôž s pevnou čepeľou s puzdrom zelenej farby, zatvárací nôž čiernej farby a viacero kusov papierikov s menami poslancov a názvami politických strán," priblížila polícia. Príslušníci bratislavskej krajskej kriminálky vykonali preto na základe súhlasu sudcu prehliadku bytových priestorov, v rámci ktorej zaistili ďalšie veci dôležité pre trestné konanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok