Nové pravidlá pre pendlerov. Rakúsko bude vyžadovať test

TA3 TASR
28.1.2021 22:43

Rakúsko avizuje od pondelka ďalšie zmeny režimu na hraniciach. Sprísnenie by sa tentoraz malo dotknúť aj takzvaných pendlerov. Upozornil na to štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí SR Martin Klus. Slovenský rezort diplomacie dostal z rakúskej strany avízo, že pripravujú ďalšiu aktualizáciu nariadenia o režime na hraniciach.

Slovenský rezort diplomacie dostal z rakúskej strany avízo, že pripravujú ďalšiu aktualizáciu nariadenia o režime na hraniciach. Dotknúť by sa mala aj rakúsko-slovenských hraníc. "Už od pondelka by mali byť aj pendleri povinne pretestovaní a zároveň by sa mali online registrovať," uviedol na sociálnej sieti Klus.

Jedným z variantov, ako to môže od 1. februára vyzerať v praxi, je podľa štátneho tajomníka povinný test dvakrát týždenne (nie starší ako 72 hodín) spolu s povinnosťou online registrácie každých 14 dní. "Testovanie by malo byť možné aj v Rakúsku a pendlerom, ktorí budú chcieť využiť túto formu, bude umožnené za účelom testovania prejsť hranice (do Rakúska) aj bez potvrdenia o negatívnom výsledku testu," priblížil Klus.

Slovensko však čaká na zverejnenie príslušného nariadenia, malo by sa tak stať najneskôr počas piatka. "Situáciu aktívne sledujeme a hneď, ako dostaneme od rakúskych inštitúcií oficiálne stanovisko, okamžite ho poskytneme verejnosti," deklaroval štátny tajomník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok