Pozor na poľadovicu, nízke teploty aj povodne, varujú meteorológovia

TA3 TASR
28.1.2021 09:47

Pre okresy Michalovce a Trebišov bez Roňavy platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou. Druhý stupeň výstrahy pred nízkymi teplotami platí pre okres Rožňava. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Slovenská správa ciest zase upozornila, že vodiči by si mali dávať pozor na zľadovatený sneh.

Pozor na poľadovicu, nízke teploty aj povodne, varujú meteorológovia
TASR/Erika Ďurčová (ilustračné)

Meteorológovia upozorňujú, že teploty môžu v okrese Rožňava počas štvrtkového rána klesnúť na mínus 21 stupňov Celzia. Výstraha prvého stupňa platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Vo väčšine okresov Trnavského a Nitrianskeho kraja a tiež v okresoch Myjava a Nové Mesto nad Váhom platí výstraha prvého stupňa pred poľadovicou. Platí predbežne od štvrtka večera do piatka 29. 1. 10.00 h.

untitled_c0a80401-78fc-9a3b.jpg

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Vodiči by si však mali miestami dávať pozor na kašovitý, utlačený či zľadovatený sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk. Cestári upozorňujú, že na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách vytvárať námraza až poľadovica. "Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú nutné snehové reťaze pre všetky vozidlá," uviedla SSC.

pia_c0a80301-7945-88ef.jpg

Na HP Vrchslatina sa nachádza miestami zľadovatený sneh do hrúbky jedného centimetra. Rovnako sa do hrúbky jedného až dvoch centimetrov nachádza na úsekoch ciest II/546 Jaklovce - Mníšek nad Hnilcom - Zimná Dolina, II/548 od hraníc okresov Košice a Gelnica po obec Smolník a na cestách tretej triedy v oblasti Levoče a Mníška nad Hnilcom.

hydro_0a140371-7963-8ac2.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok