Amerike hrozí domáci terorizmus, ministerstvo vydalo výstrahu

TA3
27.1.2021 22:32

Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti vydalo v stredu výstrahu pred možnými teroristickými činmi, ktorá platí pre územie celých Spojených štátov. Podľa ministerstva existuje hrozba útokov zo strany domácich protivládnych extrémistov.

Vo varovaní určenom verejnosti a policajným zložkám sa píše o hroziacich útokoch "ideologicky motivovaných násilných extrémistov," ktorí odmietajú uznať Joea Bidena za právoplatného 46. prezidenta USA. Okrem toho odmietajú pandemické reštrikcie a vystupujú proti nelegálnym migrantom. Podľa ministerstva by sa takého osoby mohli mobilizovať "za účelom podnecovania alebo páchania násilia". Výstraha bude pravdepodobne v platnosti niekoľko mesiacov.

Hrozba takýchto útokov v USA narastala už od minulého roka. Zosilnela však po vtrhnutí stúpencov exprezidenta Donalda Trumpa do budovy Kapitolu vo Washingtone zo 6. januára. Ministerstvo vnútornej bezpečnosti v tejto súvislosti apelovalo na americkú verejnosť, aby nahlásila úradom akékoľvek podozrivé aktivity či hrozby použitia násilia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok