Štát neberie samosprávy ako rovnocenných partnerov, mestá sú sklamané

TA3 TASR
27.1.2021 20:17

Únia miest Slovenska je sklamaná z priebehu a výsledku stredajšieho rokovania ústredného krízového štábu. Súčasnú situáciu považuje za mimoriadne nejasnú a frustrujúcu. Zástupcovia miest sú šokovaní, že štát neberie mestá a samosprávy ako relevantných partnerov.

Štát neberie samosprávy ako rovnocenných partnerov, mestá sú sklamané
TASR/Radovan Stoklasa

„My jednoducho nevnímame, že štát dostatočne reflektuje na odporúčania odborníkov a sme zmätení. Nevieme, čo nás čaká," uviedol prezident ÚMS Richard Rybníček. Pripomenul, že sa snažia zo všetkých síl reagovať na súčasnú vyčerpávajúcu situáciu zodpovedne. ÚMS sa zároveň jednoznačne ohradzuje voči "nekorektnej a zmätočnej" komunikácii priebežných výsledkov skríningového testovania zo strany vlády.

Apeluje na to, že je nutné, aby sa vychádzalo z overených údajov tak, aby nedochádzalo k dezinformáciám a zmätočným reakciám. Po celoslovenskom skríningu sa podľa ÚMS ukázalo, že ďalší takýto projekt by sa nedokázal zrealizovať bez pomoci samospráv.

Rovnako žiada predsedu vlády, aby prehodnotil svoju rétoriku na adresu miest a samospráv a bral ich ako relevantných a rovnocenných partnerov. Únia v súčasnej situácii za kľúčovú považuje predovšetkým korektnú spoluprácu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok