Herečka Hana Maciuchová navždy odišla, na jej postavy sa nezabudne

TA3
27.1.2021 13:00

Hana Maciuchová bola hviezdou českých filmov a seriálov, ktorá si získala obdiv a uznanie divákov aj kritikov. Nielen postavy, ktoré stvárnila v televízii a divadle, ale aj jej hlas ostanú v pamäti všetkých jej fanúšikov.

Herečka Hana Maciuchová navždy odišla, na jej postavy sa nezabudne
TASR

Herečku Hanu Maciuchovú si diváci pamätajú predovšetkým ako žiarlivú manželku doktora Blažeja zo seriálu Nemocnica na okraji mesta. V posledných rokoch bola hviezdou ďalšieho českého úspešného seriálu Ulice. Pre portál idnes.cz sa práve za spomínaný seriál rozlúčila jeho producentka: "S veľkým zármutkom sme prijali správu o smrti Hany Maciuchovej, ktorá bola dlhé roky jednou z najvýraznejších tvárí, a dovolím si povedať, ikonou seriálu Ulica." Za svoje herecké výkony si vyslúžila aj viacero ocenení.

Okrem toho sa meno Hany Maciuchovej spája aj so seriálom Chalupári či Krkonošskými rozprávkami. Stvárnila však aj množstvo divadelých postáv. Bola stálou členkou Divadla na Vinohradoch, kde si zahrala v hrách ako Cyrano z Bergeraku alebo Jedna jar v Paríži.

Známa bola aj pre svoj nezameniteľný hlas, vďaka ktorému sa stala neodmysliteľnou súčasťou dabingu. Poslucháčom rozhlasu sa zasa prihovárala ako Šeherezáda v Príbehoch tisíc a jednej noci.

Pre chorobu sa však musela s divadlom aj televíziou rozlúčiť. Posledná rozlúčka s Hanou Maciuchovou sa bude konať v úzkom rodinnom kruhu, oznámila jej sestra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok