PR správa Spoločnosť

Hľadáte nábytok, ktorý ste videli na obrázku? Použite vizuálne vyhľadávanie

PR
27.1.2021 07:00

To, že môžete nakupovať z pohodlia a bezpečia domova, dnes oceníte ešte viac než predtým. On-line dnes už nakúpite naozaj všetko a situácia, ktorá vo svete zavládla, proces digitalizácie len urýchlila. Natrafili ste na fotky v telefóne, na ktorých je sedačka, stôl, koberec či posteľ, ktorá vám niekedy padla do oka? Alebo ste si vysnívaný kus nábytku vygooglili? Na Biano.sk nájdete podobný vďaka funkcii Visual Search = vizuálne vyhľadávanie.

Hľadáte nábytok, ktorý ste videli na obrázku? Použite vizuálne vyhľadávanie
Shutterstock

Poznáte to. Zapáčila sa vám sedacia súprava, no ani za svet si nemôžete spomenúť na jej názov alebo typ. Jediné čo máte je obrázok. A my vieme, čo s tým. Vyhľadajte stránku Biano.sk a použite funkciu Visual Search. Tá obrázok zanalyzuje a ponúkne vám alternatívy vysnívanej sedačky.

obrzok2_0a14036f-1a3d-8c31.png

Nahrajte fotku a pozrite sa na ponuku na trhu

Na internete dnes trávime veľa času, čerpáme z neho užitočné aj neužitočne informácie, zabaváme sa a v neposlednom rade tu hľadáme inšpiráciu. Na čokoľvek. Tipy na krajšiu vysnívanú domácnosť, postavu, outfit.

Ak sa nám niekde zapáči produkt, často zabudneme, kde sme ho videli, jeho názov, ale aj výrobcu a webstránku. A presne s týmto problémom sa Biano snaží ľuďom pomôcť.

Ako vizuálne vyhľadávanie funguje

Obrazové vyhľadávanie pre nábytok a dekoráciu funguje na jednoduchom princípe. Pri (niekdajších) návštevách ste zahliadli nábytok, ktorý sa vám páčil a odfotili ste si ho. Alebo ste taký produkt našli na Pintereste či Googli a jednoducho neviete, kde by ste si ho mohli kúpiť.

Fotku alebo obrázok teda máte. Stačí, ak ho nahrajete na Biano.sk a systém pre vás vyhľadá reálne produkty, ktoré si môžete rovno zakúpiť.

Prečo kupovať nábytok na internete?

Na internet sa toho zmestí naozaj veľa, tým pádom je z čoho vyberať. E-shopy s nábytkom neustále zlepšujú svoje služby, aby on-line nákup prebiehal čo najjednoduchšie. Problém už nie je tovar vrátiť, vymeniť alebo reklamovať. Väčšina obchodov možnosť vrátania produktov poskytuje bezplatne. Nemusíte riešiť ani prepravnú spoločnosť.

1. On-line ponuka môže byť na mieru pre vás

Biano okrem iného svojim návštevníkom ponúka aj prehľadné filtrovanie, ktoré umožňuje zakliknúť typ produktu, farbu, materiál, tvar alebo vlastnosti. Vďaka tomu tak získate ponuku, ktorá je ušitá na mieru. Len pre vás.

obrzok3_c0a80401-1a7f-bf22.png

Výber filtrov môžete uplatniť aj potom, čo ste už zvolili vašu cenovú reláciu. Ak chcete napríklad štýlový, ale lacný kúsok, vyberajte z výpredajov alebo si na webe nastavte filter na váš cenový strop. Tretia možnosť je jednoducho zaškrtnúť filter “lacný” alebo “najlacnejší”. Trebárs tam nájdete váš vysnívaný gauč za oveľa lepšiu cenu.

obrzok4_c0a80301-1aaf-a097.png

1. Miniete naozaj len to, čo skutočne chcete

Zamyslite sa nad tým, ako kedysi vyzerali nákupy v obchode s nábytkom. Veď ste chceli len sedačku. Ale, ako sa prechádzate po obchode, všade vás niečo láka. Potom sa idete najesť a ešte si dáte aj kávu, lebo ste po niekoľkých hodinách chodenia unavený. Pri on-line nákupoch sa týmto drobným výdavkom vyhnete ľahko. Kávu už predsa pijete z obľúbenej šálky a obed je už dávno navarený.

Čo stojí za vizuálnym vyhľadávaním?

Funkcia je výsledkom dlhodobého testovania a vyvíjania umelej inteligencie. Nájdete ju na domovskej stránke webu, ale takisto aj na každej ďalšej podstránke, kam sa dostanete. Nebojte, určite ju prehliadnete. Nachádza sa vždy vpravom hornom rohu a v tomto kútiku je jedinou farebnou ikonkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok