Nakazili sa aj tisícky väzňov a dozorcov. Začali testovať vo veľkom

TA3 TASR
21.1.2021 14:51

Zbor väzenskej a justičnej stráže aktuálne eviduje 756 väzňov a 199 príslušníkov a zamestnancov ZVJS pozitívnych na ochorenie COVID-19. O stave k stredajšiemu dňu informovala hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Nakazili sa aj tisícky väzňov a dozorcov. Začali testovať vo veľkom
TASR/Martin Palkovič (ilu)

Budú testovať aj na súdoch

Od začiatku pandémie zbor evidoval 2059 pozitívne testovaných väzňov a 1293 príslušníkov a zamestnancov. Dovedna od začiatku pandémie vrátane celoplošného testovania ZVJS vykonal 35.210 testov u väznených osôb a 25.478 testov u svojich príslušníkov a zamestnancov. Do stredy sa aktuálne nachádzalo v karanténe 1971 väzňov a 245 príslušníkov a zamestnancov.

ZVJS sa už zapojil do celoslovenského skríningu, keď začal od utorka testovať svojich príslušníkov, zamestnancov, väznené osoby, ale aj personál ministerstva spravodlivosti, súdov, Justičnej akadémie a zamestnancov ďalších inštitúcií.

"V nadväznosti na rozhodnutie vlády ZVJS začal s testovaním osôb na ochorenie COVID-19 antigénovými testami. Testovanie v jednotlivých ústavoch zboru a v priestoroch generálneho riaditeľstva sa uskutočňuje na základe individuálne nastavených časových a logistických podmienok od utorka do 26. januára," uviedla Kacvinská.

Vlastný personál

Celý priebeh testovania zabezpečuje zbor vlastným zdravotníckym a ostatným personálom, a to pre príslušníkov a zamestnancov zboru vrátane osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Zároveň aj pre personál ministerstva spravodlivosti, súdov, Justičnej akadémie, Inštitútu vzdelávania ministerstva spravodlivosti, zamestnancov kancelárií Súdnej rady SR a verejnej ochrankyne práv, prokurátorov, notárov, exekútorov a pre personál Centra právnej pomoci a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti.

Aktuálne sa v slovenských ústavoch nachádza 1633 obvinených a 8870 odsúdených. ZVJS k 1. januáru 2021 evidoval 4738 príslušníkov a 733 zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok